Đurđevac: Održana preventivna aktivnost policije i Auto-kluba Đurđevac

Slika /PU_KK/Vijesti/2022/03/srednja2022.jpg

Kroz edukacije se nastoji podići svijest o odgovornom ponašanju u prometu budućih vozača s nadom da će ovakav način prevencije u budućnosti donijeti smanjenje broja stradalih u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac u suradnji s Auto-klubom Đurđevac, od 10. do 18. ožujka 2022. godine održali su edukacije pod nazivom „Sekunda koja život znači“ kojom su obuhvaćeni svi treći razredi gimnazije „Dr. Ivana Kranjčeva“ iz Đurđevca i Strukovne škole Đurđevac.
 
Učenici koji će uskoro postati mladi vozači, upoznati su s obvezama mladih vozača, upozoreni su na najčešće uzroke prometnih nesreća, brzinom i vožnjom pod utjecajem alkohola kroz video prikaze posljedica prometnih nesreća. Budućim mladim vozačima skrenuta je pozornost na značaj korištenja zaštitnog pojasa i zaštitne kacige kao i važnost stjecanja pozitivnih navika koje steknu u autoškoli.
 
Kroz edukacije se nastoji podići svijest o odgovornom ponašanju u prometu budućih vozača s nadom da će ovakav način prevencije u budućnosti donijeti smanjenje broja stradalih u prometu. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica