Đurđevac: Pokušaj ubojstva

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Danas, 21. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55 – godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Foto: Ilustracija

Danas, 21. prosinca,  policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 55 – godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva.

Sumnja se da je osumnjičenik u četvrtak, 20. prosinca, oko 0.35 sati u Đurđevcu u Ulici Stiska, tijekom verbalnog i fizičkog sukoba više osoba, u nogu 32 – godišnjaka ispalio hitac iz pištolja.

Ozlijeđeni 32 – godišnjak je prevezen u Opću bolnicu u Koprivnici, gdje je zadržan na liječenju. Teže je ozlijeđen s ustrijelnom ranom desne noge. 

U ovom verbalnom i fizičkom sukobu sudjelovali su osumnjičenik, njegov  32 – godišnji sin i 42 – godišnjak s jedne strane, te ozlijeđeni 32 – godišnjak i drugi stanovnici naselja u Ulici Stiska s druge strane. Tijekom ovog sukoba, a prije ozljeđivanja,  32 – godišnji sin osumnjičenika, inače policijski službenik Policijske uprave istarske, u zrak je ispalio dva hica iz pištolja.

Izvršenom pretragom doma osumnjičenika pronađena su četiri pištolja i šest pušaka. Oružje je posjedovao uz dozvolu, ali ga nije držao sukladno zakonskim obvezama, te mu je sve oružje oduzeto. Također, od policijskog službenika su oduzeta dva pištolja koje legalno posjeduje.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva osumnjičenik će uz  kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku.

Također, protiv osumnjičenika je podnesen i optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju, a protiv 32 -  godišnjeg policijskog službenika optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 21. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nastavlja se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

O sudjelovanju u ovom događaju 32 – godišnjeg policijskog službenika, dostavljeno je izvješće nadležnoj Policijskoj upravi istarskoj, koja će utvrditi njegovu disciplinsku odgovornost.



Stranica