Đurđevac: Posjet u romskom naselju Stiska

Slika PU_KK/Vijesti/2013/06/stiska.5.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka   

U nedjelju, 16. lipnja Policijsku postaju Đurđevac posjetio je saborski zastupnik g. Veljko Kajtazi sa suradnicima, predsjednikom Udruge „Korak po korak“ g. Franjom Horvat, te predstavnicima romskih zajednica s područja Koprivničko - križevačke županije. 

Prilikom posjetu prisutni su bili načelnik Policijske uprave koprivničko – križevačke Darko Rep i načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas sa suradnicima. 

Saborski zastupnik g. Veljko Kajtazi izrazio je zadovoljstvo suradnjom policijskih službenika Policijske uprave i Policijske postaje Đurđevac sa romskim udrugama te inicirao da takva suradnja i ostane. 

Osim posjeta Policijskoj postaji, posjet je nastavljen u romskom naselju Stiska u Đurđevcu, kojom prilikom su se stanovnicima obratili načelnik Policijske uprave Darko Rep i načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas. 

Tijekom posjeta održana je preventiva edukacija u cilju upoznavanja stanovnika Stiske s pravima i obvezama tijekom policijskih postupanja.

Također, prisutnima su prezentirani problemi koji se najčešće bilježe u naselju (obiteljsko nasilje, narušavanje javnog reda i mira, te problem alkoholizma). 

Policijski službenik protueksplozijske zaštite Policijske uprave podsjetio je na Akciju „Manje oružja, manje tragedija“, te zamolio stanovnike da u slučaju pronalaska minsko - eksplozivnih tvari ili bilo kakvog oružja isto ne diraju, već da odmah o tome obavijeste policiju. 

Cilj posjeta i preventivne edukacije bio je ukazivanje povjerenja, zbližavanje i povezivanje pripadnika romske zajednice s policijom koja služi i štiti sve građane.



Stranica