Đurđevac: Požar na poljoprivrednoj površini

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg
Jučer, 6. listopada, u 15.45 sati Policijskoj upravi je dojavljeno da je kod Đurđevca u predjelu „Jablanovec“ došlo do požara na poljoprivrednoj površini.
 
Izvršenim očevidom i izvidima utvrđeno je da  je 5. listopada između 17 i 18 sati 59 - godišnjak vršio spaljivanje korova i ostataka polja kukuruza a požar se djelomično proširio na susjednu parcelu nasada oraha vlasništvo I.F. (1959.). 59 - godišnjak je ovaj požar istog dana sam ugasio. U četvrtak, 6. listopada, oko 15.30 sati usred djelovanja vjetra došlo je do ponovnog aktiviranja požara koji se proširio na nasad kukuruza vlasništvo S.F. (1958.) i I.M. (1950.). Požar su potom ugasili vatrogasci JVP Đurđevac.
 
Nije bilo ozlijeđenih osoba a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 10 000 kuna.
 
Očevidne radnje na mjestu događaja izvršili su policijski službenici Policijske postaje Đurđevac i inspektor zaštite od požara. O događaju slijedi izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.
 
Upozoravamo građane, poljoprivrednike, šumske radnike i dr. da se pridržavaju odredaba Zakona o zaštiti od požara, Zakona o šumama te općinskih i gradskih odluka o mjestima i mjerama spaljivanja korova, trave i drugog otpadnog materijala biljnog porijekla. Ne palite vatru na nedozvoljenim mjestima, ne ostavljajte vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati velike posljedice.
 


Stranica