Đurđevac: Provedena akcija „Sigurno u prometu“

Slika PU_KK/Vijesti/2016/05/DjuSiguProm_3.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Tijekom mjeseca svibnja provedena je preventivna akcija „Sigurno u prometu“ koja se održala na školskom poligonu Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ u Đurđevcu. Akciju su provodili policijski službenici Policijske postaje Đurđevac, u suradnji s osam matičnih osnovnih škola koje se nalaze na postajnom području i Auto-klubom Đurđevac.

Auto-klub Đurđevac je putem odobrenog projekta iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske osigurao 250 biciklističkih kaciga i reflektirajućih prsluka za učenike petih razreda osnovnih škola, koji su svojom vožnjom spretnosti na biciklu i znanjem iz prometnih propisa bili nagrađeni kacigama i reflektirajućim prslucima, te su im uručene Potvrde o položenom vozačkom ispitu za vozače bicikla.

Osim policijskih službenika i djelatnika Auto-kluba Đurđevac u preventivnoj akciji aktivno su sudjelovali učenici Srednje strukovne škole Đurđevac i ravnatelji svih osnovnih škola. Akcija je provedena radi podizanja prometne kulture na cestama i zaštite najugroženijih sudionika u prometu.
 



Stranica