Đurđevac: Radni sastanak policije i ravnatelja škola

Slika PU_KK/Vijesti/2013/02/sastanak-đurđevac.300.gif

U Policijskoj postaji Đurđevac jučer je, 19. veljače, održan radni sastanak. Na radnom sastanku sudjelovali su policijski službenici,

Foto: Pu koprivničko-križevačka   

U Policijskoj postaji Đurđevac jučer je, 19. veljače, održan radni sastanak. Na radnom sastanku sudjelovali su policijski službenici, ravnatelj Osnovne škole „Grgura Karlovčana“ Marijan Vinković, pedagog Nikola Vuković, ravnatelj Srednje strukovne škole Đurđevac Mirko Peršinović, ravnateljica Gimnazije Đurđevac Nevenka Lončar i predstavnica lokalne vlasti Grada Đurđevca Jadranka Švaco. 

Tema sastanka bila je činjenje prekršaja i kaznenih djela u zonama škola, prevencija i sprječavanje vršnjačkog nasilja, prijedlozi prevencije te prijedlog za izmjenu Gradske odluke o komunalnom redu, a koja se odnosi na zabranu konzumacije alkoholnih pića na javnim površinama grada. 

Načelnik Policijske postaje Đurđevac Krunoslav Karas prezentirao je stanje sigurnosti u zonama škola te istaknuo problematiku koja je zabilježena tijekom 2012. godine. 

Ravnatelji škola ukazali su na probleme donošenja alkohola u školu od strane učenika te pojavnog oblika vršnjačkog nasilja putem Interneta i mobitela. 

S predstavnicom Grada Đurđevca Jadrankom Švaco razgovaralo se o izmjeni Gradske odluke budući da postoji problem njene primjene. 

Predstavnici policijske postaje iznijeli su preventivne aktivnosti tijekom 2012. godine, a koje se prvenstveno odnose na edukativne radionice za učenike i roditelje u osnovnoj i srednjim školama koje su obuhvaćene projektom „Nisi sam“. 

Također, spomenute edukacije će se i nadalje provoditi, a što su ravnatelji  podržali i naveli kako edukacije pozitivno djeluju na ponašanje učenika. Isto tako razgovaralo se o većem angažmanu mladih ljudi u sportskim aktivnostima kako bi se što manje odavali porocima. 

Po završetku sastanka doneseni su zaključci da je suradnja svih institucija jako dobra i da se treba nastaviti. Načelnik Policijske postaje Đurđevac spomenuo je da će biti još veća prisutnost policije i kontakt policije u zonama i u samim školama, a posebice u Srednjoj strukovnoj školi i Gimnaziji u Đurđevcu.



Stranica