Đurđevac: Rezultati pojačanog nadzora prometa

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u četvrtak, 28. srpnja, na području Policijske postaje Đurđevac proveden je pojačani nadzor prometa.

Foto: Ilustracija

U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu, u četvrtak, 28. srpnja, na području Policijske postaje Đurđevac proveden je pojačani nadzor prometa.

Posebna pozornost bila je posvećena nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, mladim vozačima i nadzoru vozača mopeda i motocikala.

Izvršen je nadzor 40 vozača, od čega pet mladih vozača, a utvrđeno je  18 prekršaja.

Vozilima je pod utjecajem alkohola upravljalo šest vozača. Dva vozača su upravljala vozilima s koncentracijama od 0,50 do 1,00 promil, jedan u koncentraciji od 1,00 do 1,50 promila, te tri vozača s koncentracijama iznad 1,50 promila. Nisu zatečeni mladi vozači pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u 16.10 sati u Ulici Josipa Kucela u Virju, kada je 69 - godišnji vozač upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila.

U naselju je utvrđeno šest prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok je van naselja utvrđeno jedno prekoračenje dopuštene brzine kretanja.

Najveća brzina kretanja vozila izmjerena je u Ulici Stjepana Radića u Budančevici u 16.45 sati, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 110 kilometara na sat iako je brzina prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Vozači mopeda i motocikala počinili su tri prekršaja - upravljanje mopedom pod utjecajem alkohola, nekorištenje zaštitne motociklističke kacige i upravljanje prije stjecanja prava.

U 17 sati u Virju je zatečen 17-godišnji vozač, koji je bez korištenja zaštitne kacige upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje.

Najveća koncentracija alkohola kod vozača motornog vozila utvrđena je u 16.10 sati u Dravskoj ulici u Molvama, kada je 49 - godišnji vozač upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,68 promila.

Policijska uprava koprivničko - križevačka će i u predstojećem razdoblju provoditi ciljane nadzore prometa u cilju smanjenja stradavanja osoba u prometnim nesrećama.



Stranica