Đurđevac: Sastanak gerontodomaćica i policijskih službenika

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/gerontodomaćice.300.gif

 Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U ponedjeljak, 4. ožujka, u Policijskoj postaji Đurđevac održan je sastanak s gerontodomaćicama iz Kluba za starije osobe „Mariška“ iz Koprivnice.

Sastanku su prisustvovale gđa. Mirjana Mišulin i gđa. Katarina Vargić – gerontodomaćice i policijski službenici Policijske postaje Đurđevac. 

Na sastanku se razgovaralo o zadaćama gerontodomaćica, odnosno njihovoj ulozi u pomaganju starijim osobama, osobama koje u domaćinstvu žive same ili s bračnim drugom, te osobama slabijeg imovinskog i zdravstvenog stanja. Gerontodomaćice na području Đurđevca i prigradskih mjesta tjedno obilaze 50 – tak starijih i nemoćnih osoba.

Budući da su osobe starije životne dobi ponekad potencijalne žrtve prijevara ili razbojništva, s gerontodomaćicama dogovorena je suradnja u vidu poticanja samozaštitnog ponašanja takvih osoba. Gerontodomaćice su zamoljene da ukoliko primijete ili im njihovi korisnici kažu da su bili žrtve nekog oblika kaznenog djela neka to prijave policiji kako bi se takve osobe zaštitile, a policija provodila mjere iz svoje nadležnosti.



Stranica