Đurđevac: „Sigurno i vješto u prometu“

Slika PU_KK/Vijesti/2012/09/đurđ.vješto-u-prometu.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko - križevačka 

Danas, 6. rujna, u 10 sati, Auto klub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac zajednički su na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu proveli preventivnu akciju „Sigurno i vješto u prometu“.

U akciji su sudjelovala djeca predškolske dobi iz dječjeg vrtića „Maslačak“ u Đurđevcu i djeca prvih razreda Osnovne škole „Grgur Karlovčan“ iz Đurđevca.

Učenici osnovne škole te najstarija dobna skupina djece iz vrtića pokazali su na postavljenom poligonu, vještine upravljanja biciklom i drugim prometalima poput romobila i roli.

Akcija je provedena s ciljem edukacije roditelja i djece na značaj korištenja zaštitne kacige te važnost korištenja reflektirajućih materijala u prometu.

Ovakvim akcijama Auto - klub Đurđevac i Policijska postaja Đurđevac nastoje kroz zabavne sadržaje približiti pojam prometa i sudjelovanja u prometu onim najmlađima.

U sklopu preventivne akcije djeca iz vrtića „Maslačak“, posjetila su policijsku postaju u čijim su prostorima na likovnoj radionici izrađivala radove na temu sudjelovanja djece u prometu. Radovi će tijekom mjeseca rujna biti izloženi u prostorima Policijske postaje Đurđevac.

Akciji su se osim djece, u velikom broju odazvali i građani grada Đurđevca.

           



Stranica