Đurđevac: U pojačanom nadzoru prometa sankcionirana 24 prometna prekršaja

Slika /ikone/Stop policija1.jpg

Policijski službenici sankcionirali su 24 prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Foto: Ilustracija

Na području Policijske postaje Đurđevac u srijedu, 19. siječnja, od 17 do 23 sata, proveden je pojačani nadzor prometa usmjeren na nadzor brzine kretanja vozila, alkoholiziranost vozača, korištenja sigurnosnog pojasa, tehničke ispravnosti vozila, upravljanje prije stjecanja prava i drugih prometnih prekršaja.
 
Policijski službenici sankcionirali su 24 prometna prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama od čega vožnja pod utjecajem alkohola (2),  vožnja brzinom iznad dopuštenog (2), upravljanje prije stjecanja prava (1), nekorištenje sigurnosnog pojasa (6), vožnja tehnički neispravnim vozilom (2), nepoštivanje prometnog znaka (2), istek važenja prometne dozvole više od 15 dana (1), neimanje vozačke dozvole kod sebe (2), nekorištenje reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće oznake (2), neposjedovanje prometne dozvole (1), oduzimanje prednost prolaska (1) i ostali prekršaji (2).
 
Iz prometa su isključena dva vozača i dva vozila. Jedan vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
 
U sklopu pojačanog nadzora utvrđena su dva prekršaja nenošenja osobne iskaznice iz Zakona o osobnoj iskaznici i jedan prekršaj iz Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.
 
Tijekom rečenog nadzora kontrolirano je šest mladih vozača kod kojih su utvrđena tri prekršaja (nekorištenje sigurnosnog pojasa – 2, brzina – 1).
 
Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u 21.34 sati, u Molvama kada je 45-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,43 promila alkohola u organizmu.
 
Najveća izmjerena brzina kretanja izmjerena je u 22.12 sati, u Virju u Ulici Mitrovica kada je mlada vozačica osobnog automobila upravljala brzinom od 131 kilometar na sat, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 70 kilometara na sat.
 
Prometne nesreće tijekom provedbe pojačanog nadzora nisu zabilježene.
 


 

Pisane vijesti | Promet i vozila