Đurđevac: Utvrđeni širitelji lažnih i uznemirujućih glasina

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

Danas, 2. veljače, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana rođ. 1993. i 1997. godine sa đurđevačkog područja, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Foto: Ilustracija

Danas, 2. veljače, policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana rođ. 1993. i  1997. godine sa đurđevačkog područja, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja lažnih i uznemirujućih glasina.

Osnovano se sumnja da je osumnjičenik rođ. 1993. godine, na nagovor svojeg drugoosumnjičenog prijatelja, jučer, 1. veljače, u 20 sati sa mobilnog telefona nazvao operativno dežurstvo Policijske postaje Đurđevac i prijavio da je u Đurđevcu u Ulici Stiska ubijen muškarac, iako je znao da to nije istina.

Izvršenim hitnim provjerama utvrđeno je da je dojava lažna.

Poradi osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje lažnih i uznemirujućih glasina, odnosno poticanje na izvršenje istog, protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici.

Za počinjenje ovakvog oblika kaznenog djela Kaznenim zakonom je predviđena kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine.



Stranica