Đurđevac: "Vidi i klikni" - djeca učila o sigurnom sudjelovanju u prometu

Slika PU_KK/Vijesti/2013/04/vidi.djurdjevac.4.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U petak, 19. travnja, Policijska postaja Đurđevac u suradnji s Hrvatskim auto-klubom održala je edukativno predavanje u dječjem vrtiću "Maslačak" u Đurđevcu. Edukaciji je prisustvovalo 50 djece predškolske dobi. 

Djeca su poučena o sigurnom sudjelovanju u prometu, bilo da u prometu sudjeluju kao pješaci, vozači bicikala ili putnici u vozilima.

 Kako bi se upoznali s opasnostima nekorištenja dječjih auto-sjedalica i nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilima, djelatnici HAK-a, Andrijana i Mladen, te mali prijatelj "Haki", uz podršku Auto kluba Đurđevac, djeci su u sportskoj dvorani dječjeg vrtića prezentirali projekt "Vidi i klikni". 

Tijekom druženja djeca su ponovila i usavršila znanja kako pravilno koristiti nogostup, pravilno prijeći preko ceste, što znače svjetla semafora i znaci policijskih službenika, kako se propisno i pravilno voziti u osobnom automobilu uz obvezno korištenje sigurnosnog pojasa i dječjih auto-sjedalica, siguran ulazak i izlazak iz vozila, te niz drugih aktivnosti s kojima se djeca susreću u prometu.

 Djeca su bila vrlo zadovoljna edukacijom, a naročito im se svidjela vježba u kojoj su mogli demonstrirati pozitivne efekte korištenja dječjih auto-sjedalica i sigurnosnog pojasa.

 Na kraju programa svoj djeci su djelatnici HAK-a uručili edukativne bojanke.



Stranica