Đurđevac: Zbog remećenja reda i mira u trgovačkim centrima petorici izrečene zabrane približavanja

Slika PU_KK/vijesti/2010/01/policija05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac ovog tjedna su na Prekršajni sud u Koprivnici doveli petericu muškaraca koji su na području grada Đurđevca u dva trgovačka centra i jednoj trgovini narušavali javni red i mir na naročito drzak i bezobziran način. Oni su razbacivali izloženu robu na policama te prevrtali artikle i time ometali u kupnji ostale kupce u trgovačkim centrima i trgovini i izazivali osjećaje nelagode i straha, dok su se također i međusobno fizički obračunavali u trgovačkim centrima.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac ovog tjedna su na Prekršajni sud u Koprivnici doveli petericu muškaraca koji su na području grada Đurđevca u dva trgovačka centra i jednoj trgovini narušavali javni red i mir na naročito drzak i bezobziran način. Oni su razbacivali izloženu robu na policama te prevrtali artikle i time ometali u kupnji ostale kupce u trgovačkim centrima i trgovini i izazivali osjećaje nelagode i straha, dok su se također i međusobno fizički obračunavali u trgovačkim centrima.

Za ovo nepropisno ponašanje od strane Prekršajnog suda u Koprivnici proglašeni su krivima i kažnjeni novčanim kaznama, te im je izrečena i posebna obveza zabrane posjećivanja i približavanja tim trgovačkim centrima i trgovini u trajanju od godine dana, te se isti ne smiju trgovačkim centrima i trgovini približiti na udaljenost manjoj od 20 metara, a što je novina u dosadašnjoj praksi primjene Prekršajnog zakona.

Od više osoba koje su narušavale javni red i mir u trgovačkim centrima i trgovini počinjena su i kaznena djela krađe, kojom prilikom su počinitelji u većini slučajeva krali alkoholna pića te druge konzumne predmete, te su od strane policije vlasnicima trgovačkih centara i trgovine dostavljeni podaci o počiniteljima.

Policija primjenom svojih ovlasti nastoji štititi sigurnost i spokoj građana te zadobiti njihovo povjerenje, a sve u cilju održavanja stanja sigurnosti i zadovoljstva građana na zavidnom nivou.



Stranica