Dovršena kriminalistička istraživanja - Omogućavanje trošenja droga i neovlaštena proizvodnja i promet drogama te neovlašteno posjedovanje droge

Slika /ikone/krim policija.jpg

Policijski službenici dovršili su kriminalistička istraživanja nad 45 i 27 - godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela omogućavanja trošenja droga i neovlaštene proizvodnje i promet drogama

Foto: Ilustracija

Policijski službenici dovršili su kriminalistička istraživanja nad 45 i 27 - godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela omogućavanja trošenja droga i neovlaštene proizvodnje i promet drogama te protiv 38, 27, 26 i 19 - godišnjaka zbog prekršaja neovlaštenog posjedovanja droge. protiv osumnjičenika podnesene su kaznene prijave i optužni prijedlozi. 

Omogućavanje trošenja droga
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 45 – godišnjak s područja Zagrebačke županije 8. i 9. lipnja na jezeru Šoderica davao na uživanje drogu drugim osobama. Od osumnjičenika je oduzeto 2,35 grama marihuane, 9,56 grama amfetamina i jedna tableta ecstasya i podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 
 
Omogućavanje trošenja droga i neovlaštena proizvodnja i promet drogama
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 27 – godišnjak s područja Virovitičko – podravske županije u nedjelju, 9. lipnja, oko 1 sat na jezeru Šoderica posjedovao drogu u namjeri daljnje prodaje te davao na uživanje drogu drugim osobama. Od osumnjičenika je oduzeto oko 48,00 grama droge marihuane, 0,6 grama amfetamina i 0,9 grama droge ecstasy te je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. 
 
Neovlašteno posjedovanje droge
 
U subotu, 8. lipnja, oko 23,41 sati, u Đelekovcu u nadzoru prometa zatečen 38 – godišnjak koji je neovlašteno posjedovao 9,2 grama marihuane, dok je u 23.54 sati, zatečen 27 – godišnjak koji je neovlašteno posjedovao 1,6 grama droge marihuane i 3,5 grama mješavine droge marihuane i duhana.
Također, 9. lipnja, oko 0.10 sati, na jezeru Šoderica zatečen je 26 – godišnjak koji je neovlašteno posjedovao 0,9 grama mješavine droge marihuane i duhana, dok je u 4.10 sati, zatečen 19 – godišnjak koji je neovlašteno posjedovao 1,7 grama mješavine droge marihuane i duhana. Droga je oduzeta i protiv osumnjičenika će biti pokrenut prekršajni postupak. 
 
 

Stranica