Dovršeno kriminalističko istraživanje krađa i teške krađe

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teških krađa. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teških krađa.

Sumnja se da su osumnjičenici rođeni 2005., 2006. 2005. i 2005. godine između 1. i 22. lipnja u Herešinu provalili u kuću u kojoj nitko ne stanuje, te otuđili četiri bicikla. Također, sumnja se da su nakon provale u istu kuću u više navrata ušli osumnjičenici rođeni 1988, 1989. i 1993. godine, te otuđili ručna kolica, ljestve, radio i druge predmete. Vlasnica rođena 1935. je oštećena za nekoliko tisuća kuna.

Sumnja se da su osumnjičenice rođene 1987. i 2003. godine dana 9. svibnja u Velikoj Mučni iz kuće otuđile novac, oštetivši vlasnika rođenog 1945. za nekoliko tisuća kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teške krađe protiv osumnjičenika su podnesena posebna izvješće nadležnim državni odvjetništvima, odnosno oštećenoj su dostavljani podaci za pokretanje privatne tužbe.


Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provala i krađa – poduzmite mjere koje će odvratiti počinitelja ili mu otežati cilj

Razvijajte dobrosusjedske odnose i ponašajte se samozaštitno prema tuđoj i svojoj imovini. O zapažanju sumnjivih osoba koje se bezrazložno zadržavaju u blizini Vaše zgrade, stana ili kuće, zapamtite detalje osobnog opisa, vozilo i druge detalje i o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Neposredno uz kuću ne ostavljajte predmete koji provalniku omogućuju lakše penjanje (ljestve ili sanduci). Ključ ne ostavljajte ispod otirača, u posudama za cvijeće ili drugim lako dostupnim mjestima.

Po mogućnosti ugradite protuprovalna vrata, te alarmni i videonadzorni sustav.

Vrijedne predmete i novac ne držite u posudama i policama, pod madracima ili u ormarima, jer su ta mjesta provalnicima dobro poznata. Po mogućnosti sve te vrijednosti i dragocjenosti pohranite u banku i osobne trezore.

Nepoznata je osoba pred vašim vratima – Budite oprezni

Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente  i da se osoba predstavi.

U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente.

Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice  bankovne kartice ili novac.

Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192.



Stranica