Dovršeno kriminalističko istraživanje krađa i teških krađa

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41, 25 i 35 – godišnjakom s koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teških krađa. 

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41, 25 i 35 – godišnjakom s koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teških krađa.

Sumnja se da su osumnjičeni 41 i 25 – godišnjak krajem listopada prošle godine, na obali Šoderice provalili u vikend objekt i otuđili ribolovni pribor, oštetivši vlasnika za 1500 kuna.

Također, sumnja se da su između 6. i 17. svibnja ove godine u Botovu provalili u prostorije ribolovnih klubova, no nisu ništa otuđili, te da su između 13. i 15. svibnja kod Jegeniša provalili u spremište vikend objekta i otuđili ribički pribor i druge predmete, oštetivši vlasnika za 2300 kuna.

Isto tako, sumnja se da su između siječnja i svibnja u Botovu s vagona otuđili kočione umetke i klinove kočionih umetaka, oštetivši vlasnika za 12.660 kuna, te da su 11. listopada prošle godine u Botovu uz željezničku prugu otuđili bakreno uže i stezaljke, oštetivši vlasnika za 2460,70 kuna.

Sumnja se da su osumnjičeni 25 i 35 – godišnjak 13. svibnja, s obale rijeke Drave kod Botova, otuđili tri segmenta pontona i jedan segment sa prihvatnom glavom, oštetivši vlasnika za 60.400 kuna.

Sumnja se da je osumnjičeni 25 godišnjak između 3. i 5. svibnja na obali Šoderice provalio u kamp-prikolicu i otuđio ribički pribor, a vlasnik je oštećen za 2000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela krađa i teških krađa protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.

 

Dobro je podsjetiti

Zaštitite se od provale u vikendice i klijeti

Kriminalci obično traže očite znakove odsutnosti vlasnika. Kada Vas nema duže razdoblje vrednije alate, strojeve i predmete skupljih metala (bakrene kotlove i prskalice) skladištite kod kuće.

Sve nepoznate osobe i vozila te sumnjive aktivnosti odmah dojavite policiji na broj 192.



Stranica