Dovršeno kriminalističko istraživanje - Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Slika /ikone/ilust.policija.png

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

U nedjelju, 28. lipnja, na širem koprivničkom području nepoznati počinitelj je bez znanja i dopuštenja od oštećenog 48 – godišnjaka uzeo osobni automobil radi privremene upotrebe. Vozilo je naknadno pronađeno. Policija traga za nepoznatim počiniteljem. 

NADOPUNA:

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 25 - godišnjakom sa šireg koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da je osumnjičeni tijekom 28. lipnja, u Vlaislavu bez znanja i dopuštenja od oštećenog 48– godišnjaka uzeo nezaključani osobni automobil s ključevima u vozilu radi privremene upotrebe. Vozilo je naknadno pronađeno ostavljeno u Štaglincu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Dobro je podsjetiti

Uvijek zaključavajte svoja vozila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.
Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon