Dovršeno kriminalističko istraživanje - Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari

Slika /ikone/policija natpis2.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 22 i 24 – godišnjakom s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari.

Sumnja se da su osumnjičeni između 28. i 29. svibnja, u Križevcima u Ulici Ante Starčevića bez znanja i dopuštenja od oštećenog vlasnika uzeli nezaključani osobni automobil s ključevima u vozilu radi privremene upotrebe. Vozilo je naknadno pronađeno na zagrebačkom području.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu. 

Dobro je podsjetiti

Uvijek zaključavajte svoja vozila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.
Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.


Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon