Dovršeno kriminalističko istraživanje - Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i oštećenje tuđe stvari

Slika PU_KK/Vijesti/2009/12/auto_policija06.jpg

Foto: Ilustracija 

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana rođenih 1994. i 1989. godine s đurđevačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i oštećenje tuđe stvari.

Sumnja se da su osumnjičenici 9. ožujka, oko 23.20 sati u Novigradu Podravskom iz dvorišta obiteljske kuće otuđili nezaključani osobni automobil s ključevima u kontakt bravi, oštetivši vlasnika za oko 16 000 kuna.  

Nadalje, 11. ožujka, otuđeno vozilo je pronađeno u Zagrebu od strane policijskih službenika. Izvršenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je da su u vozilu zapaljena sjedišta vozača i suvozača, a materijalna šteta cijeni se na oko 1 000 kuna.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i oštećenja tuđe stvari prema osumnjičenicima je podneseno posebno izviješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Koprivnici, a 20 – godišnji osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku.

 

Dobro je podsjetiti

Uvijek zaključavajte svoja vozila

Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.

Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.



Stranica