Dovršeno kriminalističko istraživanje neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe

Slika /ikone/krim policija.jpg

Prema osumnjičeniku će biti podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Đurđevac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 16 - godišnjakom sa šireg đurđevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe.

Sumnja se da je osumnjičeni tijekom noći 20. prosinca prošle godine nedaleko Budrovca otuđio osobni automobil Opel, iz kojeg je otuđio oko 1000 kuna te oko 3.30 sati nedaleko Đurđevca prouzročio prometnu nesreću s ukradenim vozilom.   
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari i krađe prema osumnjičeniku je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu te zbog prometnih prekršaja optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu i izvješće nadležnom centru za socijalnu skrb.

Dobro je podsjetiti

Uvijek zaključavajte svoja vozila
 
Kradljivci vozila traže najlakšu metu i iskoristiti će svaku priliku koju ste im pružili.
Uvijek zaključajte svoje vozilo, čak i onda kad je parkirano u garaži, dvorištu ili na prilazima kuće. Provjerite da su sva vrata zatvorena, uključujući i prtljažnik. Pobrinite se da su svi prozori zatvoreni, uključujući i krovni prozor.

 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon