Dovršeno kriminalističko istraživanje prijevare

Slika PU_KK/Vijesti/2013/03/AutoPoliicijaVrata2.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27 i 23 – godišnjakom, te 25 - godišnjakinjom sa zagrebačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare i prikrivanja.

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 27 i 23 – godišnjakom, te 25 - godišnjakinjom sa zagrebačkog  područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare i prikrivanja.

Sumnja se da je osumnjičeni 27 - godišnjak u ponedjeljak, 23. ožujka, oko 19.15 sati u Ždali od 54 – godišnjaka prijevarom otuđio novac i dva mobitela, oštetivši ga za 60.300 kuna.

Prethodno, oko 14 sati oštećeni je od osumnjičene  25 – godišnjakinje i druge ženske osobe koje su mu došle u kuću kupio masažer za 500 kuna. 25 – godišnjakinja mu je uzela osobne podatke, te potom pokazala kuću oštećenog osumnjičenom 27 - godišnjaku.

Osumnjičeni mu se predstavio kao službena osoba - policajac, pokazao mu nekakvu iskaznicu koju nije provjeravao i rekao mu da je ulovio dvije ženske osobe koje su mu prodale masažer, a bave se prijevarama i krađama po kućama. Uzeo je od oštećenog dva mobitela i vrećicu s novcem uz navode da mora uzeti otiske prstiju i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Osumnjičeni 23 – godišnjak je novac za koji je znao da je pribavljen ovim kaznenim djelom primio od ostalih osumnjičenika i prikrivao ga.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare i prikrivanja protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku.


Dobro je podsjetiti

Nepoznata je osoba pred vašim vratima – Budite oprezni

Provjerite tko je nepoznata osoba – tražite identifikacijske dokumente  i da se osoba predstavi.

U stan pustite samo osobu za koju ste sigurni da je ona kojom se predstavlja i posjeduje dokumente. Kradljivci često djeluju u grupi, gdje su jedni zaduženi da odvrate pažnju oštećenih, dok drugi koriste prigodu i otuđuju novac i vrijedne predmete.

Nemojte nikada davati svoje osobne podatke niti osobne dokumente, posebice  bankovne kartice i novac.

Ako se Vama ili drugome nešto loše dogodi, nemojte šutjeti i prijavite policiji na broj 192.



Stranica