Dovršeno kriminalističko istraživanje prijevare u gospodarskom poslovanju

Slika /ikone/novac01.jpg

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju  protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57 – godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

Sumnja se da je osumnjičeni kao odgovorna osoba zadruge tijekom 2010 i 2013.g. godine u namjeri da zadruzi pribavi ne pripadajuću imovinsku korist s oštećenim 53 i 76 – godišnjakom dogovorio ulaganje novčanih sredstava u zadrugu na određeno vremensko razdoblje, a koja novčana sredstva nakon isteka roka ulaganja nisu isplaćena s pripadajućom akontacijom dobiti, čime je 53 – godišnjak oštećen za oko 200.000,00 kuna, a 76 – godišnjak za 90.000,00 kuna.
 
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju  protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja | Kaznena djela i zakon