Dragovoljna predaja ručne bombe, streljiva i lovačkih patrona

Slika /PU_KK/Vijesti/2014/momt01.jpg

Osobe dragovoljno su predale ručnu bombu, 13 komada streljiva i 100 komada lovačkih patrona

Foto: Ilustracija

U ponedjeljak, 9. rujna, osoba sa šireg đurđevačkog područja dragovoljno je predala ručnu bombu i 13 komada streljiva, a osoba s koprivničkog područja 100 komada lovačkih patrona. Bombu, streljivo i patrone preuzeo je policijski službenik protueksplozijske zaštite. 
      
Na ovaj način osobe su izbjegle moguće prekršajne ili kaznene sankcije, a isto tako su otklonile opasnost iz svoje okoline i dale svoj doprinos većoj sigurnosti svih nas. 
 
Dobro je podsjetiti
 
Akcija „Manje oružja, manje tragedija“
 
Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 
 
Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje:  
 
automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 
 
Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.  
 
 

Stranica