Dragovoljne predaje oružja u Đurđevcu i Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2012/05/slika-oružje.bmp

Nastavlja se pozitivan odaziv građana na naše pozive iz akcije "Manje oružja, manje tagedija". Tako su jučer dvije osobe odlučile predati oružje koje su nezakonito posjedovale, te su na taj način izbjegle moguće kaznene i prekršajne sankcije.

Foto: Ilustracija

Nastavlja se pozitivan odaziv građana na naše pozive iz akcije "Manje oružja, manje tagedija". Tako su jučer dvije osobe odlučile predati oružje koje su nezakonito posjedovale, te su na taj način izbjegle moguće kaznene i prekršajne sankcije.

Naime, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala ručno izrađenu pušku, a osoba s đurđevačkog područja tri ručne bombe i 12 komada raznog streljiva.

I nadalje pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja. Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Riješite se oružja bez sankcija i učinite Vaš dom sigurnijim.

„Akcija se organizira u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u RH, a kampanja se financira iz EU regionalnog projekta SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području zapadnog Balkana."



Stranica