Dvojac osumnjičen za prodaju i omogućavanje trošenja droga

Slika /ikone/krim policija.2.jpg

Protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Koprivnica dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 23 i 22-godišnjakom s koprivničkog i šireg koprivničkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama i omogućavanja trošenja droga.

Sumnja se da je osumnjičeni 23-godišnjak tijekom 2022. godine nabavljao i preprodavao drogu marihuanu, amfetamin i MDMA te davao na uživanje drogu marihuanu drugim osobama. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena je i oduzeta manja količina droge marihuane i amfetamina, digitalna vaga i metalna drobilica.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni 22-godišnjak u više navrata tijekom srpnja ove godine osumnjičenom 23-godišnjaku prodao drogu marihuanu, MDMA i amfetamin, te davao na uživanje drogu marihuanu drugim osobama. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena je i oduzeta manja količina droge marihuane, digitalna vaga, dvije metalne drobilice te 583 grama sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica Ministarstva financija.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama i omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predani su pritvorskom nadzorniku. Također, biti će dostavljeno izvješće nadležnoj carinskoj upravi radi prekršaja iz domene Zakona o trošarinama.

Priopćenja | Kaznena djela i zakon