Edukacija članova školske prometne jedinice u Križevcima

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2022/09/edukacija 5.9..jpg
  • Slika

Pozivamo sve sudionike u prometu da pokažu visoku razinu prometne kulture, da poštuju pripadnike školske prometne jedinice te postupaju po njihovim zahtjevima izraženim pomoću „STOP“ tablice

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U sklopu Dječjeg tjedna, jučer, 5. listopada, policijski službenik Policijske postaje Križevci održao je edukaciju 26 pripadnika Školske prometne jedinice Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Križevcima koja broji ukupno 45 članova, a sve uz stručnu pomoć voditeljice prometne grupe navedene škole i prometnog redara Grada Križevci.
 
Tema edukacije u teoretskom dijelu bila je uloga pripadnika Školske prometne jedinice, opasnosti koje prijete pješacima kao sudionicima u prometu na cestama, pravila kretnja pješaka, vozača bicikala, osobnih prijevoznih sredstava i mopeda, dok su u praktičnom dijelu educirani o znakovima koje položajem ruku i tijela kao i pomoću „STOP“ tablice daju ovlaštene službene osobe, te su se i sami okušali na raskrižju u blizini osnovne škole.
 
Cilj rada i edukacije pripadnika Školske prometne jedinice je poučavanje i obuka djece da poštuju prometna pravila i propise te upoznaju prava i obveze svih sudionika u prometu, da postanu svjesni odgovornosti i posljedica koje mogu nastati kršenjem prometnih pravila neodgovornim ponašanjem u prometu. Njihova osnovna zadaća je zaštita djece u prometu i skretanje pozornosti vozačima na prisutnost djece u prometu, posebno na one najmlađe u neposrednoj blizini osnovnih škola na način da osiguraju prijelaz djece i ostalih sudionika preko kolnika ili obilježenog pješačkog prijelaza kao i sudjelovanje u prometno-preventivnim i odgojnim aktivnostima u tijeku školske godine.
 
Pozivamo sve sudionike u prometu, a posebno vozače da pokažu visoku razinu prometne kulture te da prilikom susreta s pripadnicima školske prometne jedinice poštuju njihovu prisutnost i postupaju po njihovim zahtjevima izraženim pomoću „STOP“ tablice, radi sigurnosti svih sudionika u prometu. 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica