Edukacija djece o pravilnom sudjelovanju u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/03/edukacija.kz.14.3.1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svim sudionicima je prije početka natjecanja održana kratka demonstracija znakova koje daju policijski službenici rukama i položajem tijela, prilikom upravljanja prometom

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska postaja Križevci u suradnji sa Auto moto klubom Križevci već dugi niz godina provodi i sudjeluje u velikom broju preventivnih akcija i natjecanja preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području Grada Križevaca i općina. Na taj način promiču svijest i prometnu kulturu kod mladih koji tek počinju samostalno sudjelovati u prometu na cesti kako bi se isti na najbolji mogući način pripremili za sudjelovanje u prometu i dobili temelj za daljnje prometno obrazovanje. Odnosno,  kako bi se u budućnosti stanje sigurnosti u cestovnom prometu svelo na još veću razinu, smanjilo događanje prometnih nesreća i stradavanje sudionika na prometnicama, posebno mladih.
 
Slijedom toga, policijski službenik za sigurnost i preventivu Policijske postaje Križevci, prisustvovao je natjecanju u Osnovnim školama u Križevcima i to „Ljudevit Modec“, „Vladimir Nazor“, Osnovnoj školi u Kalniku, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno, kojom prilikom su iz svake škole od ukupno šezdeset petero djece, izabrana dva najspretnija učenika i dvije najspretnije učenice koje će predstavljati svoju školu na Županijskom natjecanju koje će se održati 30. travnja u mjestu Gornja Rijeka.
Tom prilikom svim sudionicima je prije početka natjecanja održana kratka demonstracija znakova koje daju policijski službenici rukama i položajem tijela, prilikom upravljanja prometom, te kratka edukacija usmjerena na njihovo sudjelovanje kao biciklista u prometu, te korištenje obilježenih biciklističkih staza i traka.
 

Stranica