Edukacija djece u OŠ Koprivnički Bregi i PŠ Glogovac

Slika PU_KK/Vijesti/2018/10/AEdukKoprBregi_2.jpg

Foto: PU koprivničko - križevačka

U provedbi preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica danas je održala predavanja u OŠ Koprivnički Bregi i PŠ Glogovac učenicima drugih razreda.

Ovom prilikom djeca su ponovila znanja iz prometa koja su stekla do sada, a i nešto novo naučila. Ponovljeno je kako je promet opasan, naglašene su opasnosti koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu. Upućeni su kako da se sigurno kreću pješice u prometu, o načinu korištenja pješačkih prijelaza i sigurnoj vožnji biciklom. Još jednom su upozoreni da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama.

Istaknuto im je i da prilikom vožnje u osobnim automobilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način. Ponovljeno je što znače pojedini znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometom u raskrižjima.

Nakon edukacije djeci su podijeljeni ispiti znanja poznavanja prometnih znakova koje će oni rješavati sa svojim učiteljicama.
 



Pisane vijesti