Edukacija djece u sklopu akcije "Poštujte naše znakove"

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/Kunovec.27.9.1.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 27. rujna, u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ policijska službenica za prometnu preventivu u Postaji prometne policije Koprivnica, održala je učenicima prvih razreda edukativna predavanja u Osnovnoj školi „Koprivnički Ivanec" i Područnoj školi „Kunovec“.

Predavanje je provedeno u cilju savladavanja osnovnih pojmova i pravila prilikom sudjelovanja u prometu u svojstvu pješaka, a u sklopu preventivne akcije „Poštujte naše znakove“.

Tom prilikom učenici prvih razreda upoznati su s pojmom prometa i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako se sigurno kreću pješaci u prometu, korištenju pješačkih prijelaza.

Kako da budu sigurni vozači bicikla te obavezu korištenja zaštitne kacige, gdje djeca sjede u osobnim vozilima, te kako prijeći kolnik na semaforiziranim raskrižjima i kada upravlja prometom policijski službenik.

Također, učenici su naučili kako izgledaju prometni znakovi i zbog čega su bitni za vozače i ostale sudionike u prometu. Prilikom edukacije učenici su se aktivno uključili u predavanje, a sve u cilju kako bi se istima prezentirale opasnosti neodgovornog ponašanja u prometu. 



Stranica