Edukacija djece vrtićkih skupina

Slika PU_KK/Vijesti/2016/05/predavanje.vrtic.3.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 3. i srijedu, 4. svibnja, policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, posjetila je dječji vrtić „Tratinčica“ u Koprivnici.

Edukacija je provedena u četiri skupine polaznika ( Bubamare,Zvjezdice, Jabučice i Keksići), a u cilju savladavanja osnovnih pojmova i pravila prilikom sudjelovanja u prometu u svojstvu pješaka, obzirom da rečeni polaznici sljedeće školske godine kreću u prvi razred.

Tijekom edukacija djeca su educirana o pojmu prometa i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu. Isto tako naučili su kako se na siguran način kreću pješaci u prometu, korištenju pješačkih prijelaza, sigurnoj vožnji biciklom te su još jednom upozorena da moraju nositi zaštitnu kacigu, imati svjetla na biciklu i da se ne smiju kretati sami prometnicama, te da prilikom vožnje u motornim vozilima moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način, te su kroz aktivno sudjelovanje naučila što znače pojedini znakovi koje daju policijski službenici prilikom upravljanja prometa u raskrižjima. Osim toga djeca su educirana kako postupiti ako nam netko nepoznat priđe, kojim osobama smiju dati svoje osobne podatke o sebi, te kako postupiti ako smo sami u kući.



Stranica