Edukacija mladih vozača

Slika /PU_KK/Vijesti/2020/08/mladi.vozaci.jpg

Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica educirale su mlade vozače o odgovornom ponašanju u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su tribine u Reki i Koprivnici, a koje su bile usmjerene na  buduće vozače motornih vozila i mlade vozače (18-24 godine) motornih vozila. Cilj ovih edukacija je podizanje razine svijesti o posljedicama neodgovorne i nesmotrene vožnje mladih vozača u cestovnom prometu, podizanje razine opće sigurnosti u cestovnom prometu na području djelovanja Postaje prometne policije Koprivnica kroz smanjenje broja prometnih nesreća koje su izazvali mladi vozači motornih vozila.
 
Apeliramo na roditelje mladih vozača da obrate pažnju na činjenicu da nakon stjecanja uvjeta za upravljanje i dobivanja vozačke dozvole, proces osposobljavanja vozača nije završen. Na mnoge situacije koje se događaju u prometu, mladi vozači nisu naučeni u auto-školi. Svojim prisustvom i savjetima skrenite im pažnju na neadekvatno i pravilno ponašanje te ih usmjerite da budu bolji vozači i unaprijede svoj način vožnje. 
 
Mladi vozači – razmislite, pred vama je cijeli život. Svojim odgovornim ponašanjem u prometu sačuvajte svoj život i zdravlje, kao i život i zdravlje drugih sudionika u prometu. Posjedovati vozačku dozvolu ne znači isključivo imati privilegiju, jer svaka privilegija sa sobom nosi i određenu odgovornost. Budite odgovorni sudionici u prometu!
 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila