Edukacija mladih vozača

Slika PU_KK/Vijesti/IlustracijPUpolicajka.jpg

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je projekt na razini cijele zemlje: „Podizanje razine svijesti mladih vozača o opasnostima u cestovnom prometu“ nositelj kojeg je HAK uz sudjelovanje MUP-a. Cilj ove edukacije je jačanje svijesti mladih vozača o opasnostima u prometu, pozitivna iskustva i preporuke za sigurnije ponašanje.

Foto: Ilustracija

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je projekt na razini cijele zemlje: „Podizanje razine svijesti mladih vozača o opasnostima u cestovnom prometu“ nositelj kojeg je HAK uz sudjelovanje MUP-a. Cilj ove edukacije je jačanje svijesti mladih vozača o opasnostima u prometu, pozitivna iskustva i preporuke za sigurnije ponašanje.

Jučer, 8. ožujka, policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica, u suradnji s ovlaštenim ispitivačem HAK-a održala je edukaciju u prostorijama  Auto kluba Koprivnica, te prezentirala rečeni projekt.

Mladim vozačima izneseni su najčešći primjeri opasnosti u prometu zbog neprilagođene brzine, vožnje pod utjecajem alkohola, vožnje u različitim vremenskim uvjetima. Razgovarano je o problemima koje će imati tijekom vožnje u prometu na cesti, a i upućeni su na mogućnost vježbanja na simulatoru vožnje.

Prezentiran je rad s uređajima za alkotestiranje, a sve kako bi upoznali mlade vozače s postupkom alkotestiranja, kaznenim odredbama i sankcijama. Na kraju edukacije mladi vozači primili su promidžbene materijale HAK-a.
 



Stranica