Edukacija mladih vozača u Koprivnici

Slika PU_KK/Vijesti/2017/08/mladi.vozaci.jpg

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza, policijske službenice Policijske uprave koprivničko - križevačke održale su u četvrtak, 10. kolovoza, edukaciju kandidatima za vozače motornih vozila u suradnji s Auto klubom Koprivnica.

Obzirom da mladi vozači sudjeluju u dvadesetak posto ukupnog broja prometnih nesreća, potrebna je njihova kontinuirana edukacija. Prisutnim kandidatima skrenuta je pozornost na poštivanje prometnih pravila, a poglavito onih koja se odnose na poštivanje brzine kretanja vozila, prednosti prolaska i alkohol u prometu, a što su ujedno i najčešći uzroci događanja prometnih nesreća u kojima sudjeluju mladi vozači.

Također, skrenuta im je pozornost na opasnosti prilikom vožnje i uporabe mobilnih uređaja, ne korištenja sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige.

Na kraju edukacije zainteresirani su dobili priliku preventivno se podvrći ispitivanju prisutnosti alkohola u organizmu . Rezultat svakog preventivnog ispitivanja bio je 0,00g/kg, a što bi i trebalo biti kod svih mladih vozača prilikom zaticanja u nadzoru prometa.           



Stranica