Edukacija na Policijskoj akademiji o sigurnom korištenju dječjih autosjedalica

Slika PU_KK/Vijesti/2015/01/akademija.1.jpg

U prostorijama Policijske škole „Josip Jović“ na Policijskoj akademiji u Zagrebu, u utorak, 20. siječnja, održana je edukacija policijskih službenika o sigurnom prijevozu djece u vozilima. Uz policijske službenike drugih policijskih uprava, sudjelovale su policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko - križevačke i policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica.   

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U prostorijama Policijske škole „Josip Jović“ na Policijskoj akademiji u Zagrebu, u utorak, 20. siječnja, održana je edukacija policijskih službenika o  sigurnom prijevozu djece u vozilima. Uz policijske službenike drugih policijskih uprava, sudjelovale su policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko - križevačke i policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica. 

Edukaciju je organizirala udruga „RODA – Roditelji u akciji“ koja ima višegodišnje iskustvo o načinu pravilnog korištenja autosjedalica, a policijski službenici su u teorijskom dijelu upoznati sa sustavima vezivanja djece u vozilima odnosno korištenjem autosjedalica, pomoćnih postolja i sigurnosnih pojaseva, načinima pravilnog postavljanja autosjedalica u vozilo, učestalim greškama kod korištenja autosjedalica. U praktičnom dijelu policijski službenici imali su prigodu sami pravilno postaviti pojedinu grupu autosjedalica u vozilo. Također, dogovorene su i smjernice kako postupati u slučaju utvrđenih nedostataka kod korištenja autosjedalica i pomoćnih postolja. 

Policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa ove Policijske uprave iznijela je iskustva u provođenju preventivnih aktivnosti na zaštiti djece kao putnika u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ koja se provodi u suradnji s tvrtkom „BeSafe“, udrugom „RODA“ uz podršku Savjeta za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije.



Stranica