Edukacija na zaručničkom tečaju u Križevcima

Slika PU_KK/Vijesti/2016/09/auto_policija06.jpg

U četvrtak, 29. rujna, od 19 do 20 sati u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima, održano je predavanje policijskih službenika Policijske postaje Križevci polaznicima tečaja zaručnika, koji trebaju stupiti u brak u narednom periodu. 

Foto: Ilustracija 

U četvrtak, 29. rujna, od 19 do 20 sati  u prostorijama Župne crkve „Svete Ane“ u Križevcima, održano je predavanje policijskih službenika Policijske postaje Križevci polaznicima tečaja zaručnika, koji  trebaju stupiti u brak u narednom periodu. Predavanje je održano na temu  obiteljskog nasilja. 

Tom prilikom polaznici zaručničkog tečaja upoznati su s pojmom nasilja, vrsti nasilja, kako prepoznati nasilnika, na koji način pomoći žrtvi nasilja, te su im prezentirane značajnije odredbe Obiteljskog zakona i Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, kao i postupak policije prilikom zaprimanja dojave o nasilničkom ponašanju u obitelji. 

Ujedno su prisutni informirani o institucijama koje djeluju na području Županije koprivničko – križevačke, kojima se mogu obratiti i zatražiti pomoć (centri za socijalnu skrb, policija, udruga „Hera“ Križevci, Obiteljski centar Koprivničko-križevačke županije). Na tečaju je bilo nazočno 15 parova i župnik crkve „Svete Ane“ Soviček Stjepan.



Stranica