Edukacija o pravilnom korištenju autosjedalica

Slika PU_KK/Vijesti/2017/02/autosjedalice.jpg

U edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici, u četvrtak, 23. veljače, policijska službenica za metodologiju i sigurnost cestovnog prometa Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ održala je edukaciju budućim roditeljima.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U edukacijskom centru Opće bolnice „Dr. Tomislav  Bardek“ u Koprivnici, u četvrtak, 23. veljače, policijska službenica za metodologiju i sigurnost cestovnog prometa Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke u sklopu preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“ održala je edukaciju budućim roditeljima.

Edukaciji su prisustvovala 23 para budućih roditelja, a isti su upoznati sa zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja autosjedalica, načinu postavljanja autosjedalica u vozilo i smještaja djeteta u istu.

Također, prisutnima su dati savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu i dr.

Posebna pozornost skrenuta je na način korištenja sigurnosnog pojasa, opasnostima ukoliko se sigurnosni pojas koristi na nepravilan način ili se isti uopće ne koristi, te kako sigurnosni pojas koriste trudnice.

Na autosjedalici tvrtke BeSafe grupe 0+ prikazano je praktično kako istu pravilno učvrstiti u vozilo, kao i greške koje se često rade prilikom prijevoza djece u vozilima. Prisutnima su uručene brošure udruge Roda – „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“. 

Na kraju je budućim roditeljima skrenuta pozornost da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima, te da tijekom vožnje prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti i da poštuju ograničenja brzine kretanja.



Stranica