Edukacija polaznika auto škole

Slika PU_KK/Vijesti/2012/07/EdMlVozKc.jpg

Neiskustvo mladih vozača, želja da budu primijećeni, umor i utjecaj alkohola, malo brzine i pokoja poruka na mobitelu najlošija je kombinacija koja prečesto rezultira s materijalnom štetom i neželjenim posljedicama za zdravlje i život čovjeka - razlozi su održane edukacije u utorak, 24. srpnja,

 Foto: Pu koprivničko-kriežvačka
 
Neiskustvo mladih vozača, želja da budu primijećeni, umor i utjecaj alkohola, malo brzine i pokoja poruka na mobitelu najlošija je kombinacija koja  prečesto rezultira  s materijalnom štetom i neželjenim posljedicama za zdravlje i život čovjeka - razlozi su održane edukacije u utorak, 24. srpnja, u Auto klubu Koprivnica. Edukaciju su proveli policijski službenici za preventivu pri Postaji prometne policije Koprivnica uz prisustvo voditelja i predavača auto škole. 

Edukaciji na temu "Mladi vozači" pristupilo je tridesetak novih polaznika auto škole. Skrenuta im je pozornost na najčešće prekršaje koje čine mladi vozači, njihove obveze prilikom upravljanja motornim vozilima i obveze poštivanja prometnih propisa.

Osim edukacije u prostorijama auto škole bila je posstavljena i info točka na kojoj su promovirani i dijeljeni leci izrađeni od strane Postaje prometne policije i matične Policijske uprave, a usmjereni su na mlade vozače. Također, svi polaznici upoznati su sa uređajem za ispitivanje alkoholiziranosti vozača te su po prvi puta pristupili alkotestiranju. Alkometar nije reagirao niti kod jednog kandidata na prisutnost alkohola u organizmu, a što se očekuje i u buduće.
 



Stranica