Edukacija policijskih službenika na temu izuzimanja tragova prometnih nesreća i njihovog vještačenja

  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Edukacija policijskih službenika provedena je u cilju podizanja kvalitete očevida prometnih nesreća i pravilnog izuzimanja tragova neophodnih za vještačenje


Foto: Pu koprivničko-križevačka
 

Djelatnice Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ održale su jučer, 28. veljače, edukativno predavanje policijskim službenicima prometne policije Policijske uprave koprivničko-križevačke na temu izuzimanja tragova prometnih nesreća i njihovog vještačenja. 

Edukacija policijskih službenika provedena je u cilju podizanja kvalitete očevida prometnih nesreća, pravilnog izuzimanja tragova neophodnih za vještačenje te pravovremenog poduzimanja svih mjera i radnji u cilju pronalaska i osiguranja materijalnih dokaza kako bi se sukladno pravilima struke, i u skladu sa zakonom, istražili uzroci događanja prometnih nesreća odnosno unaprjeđenja rada prometne policije i povećanja kvalitete provođenja kriminalističkih istraživanja prometnih nesreća.

U sklopu edukacije prezentirane su teme iz područja kemijsko-fizikalnih vještačenja, područja kontaktnih tragova, područja toksikoloških vještačenja i područja prometno-tehničkih vještačenja. Edukaciji su, osim policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke, prisustvovale i općinske državne odvjetnice iz Koprivnice i Bjelovara sa svojim zamjenicama i savjetnicama.



Stranica