Edukacija predstavnika Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka

Slika PU_KK/Vijesti/2013/02/gornja.rijeka.1.300.gif

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U srijedu, 6. veljače, policijski službenici Policijske postaje Križevci, na radnom sastanku Općinskog vijeća Općine Gornja Rijeka, nazočnima su prezentirali stanje sigurnosti u cestovnom prometu te planirane mjere u pogledu podizanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, a ujedno  ih upoznali s ciljevima akcije „Manje oružja – manje tragedija“.

Policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu, upoznao je nazočne o stanju sigurnosti u cestovnom prometu tijekom 2012. godine na području  Policijske postaje Križevci s naglaskom na najčešće uzroke događanja prometnih nesreća kao što su neprilagođena brzina kretanja vozila i alkoholiziranost vozača.

Također, upoznati su s ciljevima za naredni period kao što su smanjivanje broja smrtno stradalih osoba za 5 % te ostalim preventivno – represivnim aktivnostima usmjerenim smanjenju ukupnog broja prometnih nesreća i stradalih osoba. 

Načelnik Policijske postaje Križevci, nazočne je upoznao da u skladu sa Zakonom o oružju, građani mogu dragovoljno predati bez vremenskog ograničenja zabranjeno i dozvoljeno oružje. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Nazočnima je skrenuta pozornost i na pojavne oblike prijevara, pogotovo starijih osoba koje u kućanstvima žive sami te na teške krađe provaljivanjem u trgovine i kuće.

Dogovoreno je i oživljavanje rada Vijeća za prevenciju kriminaliteta u svrhu provođenja projekta „Prevencija u lokalnoj zajednici“ sa ciljem organiziranja, koordiniranja i razvijanja programa prevencije kroz partnerstvo i zajedničko planiranje javnih službi i ustanova zaduženih za sigurnost ljudi.



Stranica