Edukacija roditelja: Odgovorno ponašanje djece i roditelja u prometu

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2021/10/edukacija roditelja (1).jpg
  • Slika

Policijski službenik savjetovao je roditelje da budu primjer odgovornog ponašanja u prometu i uzor svojoj djeci

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 6.  listopada 2021. godine, policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Službe policije Policijske uprave koprivničko-križevačke, posjetio je Osnovnu školu Đuro Ester u Koprivnici gdje je prisustvovao roditeljskom sastanku prvog razreda te je tom prilikom održao edukaciju na temu „Odgovorno ponašanje djece i roditelja u prometu“.

Roditeljima je  skrenuta pozornost na sigurno kretanje djece u prometu pri dolasku i odlasku iz škole, prelazak preko ceste, kretanje pješaka i biciklista u uvjetima smanjene vidljivosti, siguran način prijevoza djece u osobnim automobilima, prilagođavanje brzine kretanja vozila posebno u zoni škola te siguran način prijevoza učenika u organiziranom prijevozu (školski autobus).
 
Također, skrenuta je pažnja i na zabranu vožnje pod utjecajem alkohola, ne korištenju mobitela tijekom vožnje, korištenje sigurnosnih pojasa i dječjih autosjedalica te na poštivanje ograničenja brzine kretanja vozila. Policijski službenik savjetovao je roditelje da budu primjer odgovornog ponašanja u prometu i uzor svojoj djeci.
 
Prisutnima je podijeljena promotivna brošura „Savjeti za sigurnost djece u prometu“.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica