Edukacija roditelja u Dječjem vrtiću Tratinčica

Slika PU_KK/Vijesti/2017/03/eduk.vrtic.jpg

U utorak, 7. ožujka, u Dječjem vrtiću Tratinčica - Lenišće u Koprivnici, policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica održala je edukativno predavanje roditeljima polaznika djece predškolske dobi, a u sklopu preventivne akcije „Djeca, prijatelji u prometu“.  

Foto: Pu koprivničko-križevačka 

U utorak, 7. ožujka, u Dječjem vrtiću Tratinčica - Lenišće u Koprivnici, policijska službenica Postaje prometne policije Koprivnica održala je edukativno predavanje roditeljima polaznika djece predškolske dobi, a u  sklopu preventivne akcije „Djeca, prijatelji u prometu“.

Edukacija i sama preventivna akcija usmjerena je na djecu vrtićke dobi - predškolske skupine, ali i njihove roditelje, a s ciljem usvajanja znanja iz prometa i pripreme za samostalni odlazak u/iz škole.

Roditeljima je skrenuta pozornost na korištenje sjedalice, sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige kod djece. Nadalje, roditelji su savjetovani kako poštivanjem prometnih znakova i prometnih pravila pozitivno utječu na djecu, a samim tim daju dobar  primjer djeci - dobre navike potrebno je prenijeti na djecu radi zajedničke sigurnosti. Istaknuta je važnost svakodnevne edukacije glede sigurnog kretanja u prometu kako bi djeca u školu krenula pripremljena.



Stranica