Edukacija roditelja u Hlebinama

  • Slika
  • Slika

U petak, 25. listopada, održana je edukacija roditelja u Hlebinama

Foto: Pu koprivničko-križevačka

U petak, 25. listopada, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave koprivničko-križevačke održala je edukativno predavanje roditeljima i odgojiteljicama u Dječjem vrtiću Leptirić u Hlebinama.
Svi prisutni na slikovit način educirani su kako na siguran i pravilan način sudjelovati u prometu, koje greške u prometu najčešće čine vozači i djeca, zbog čega su djeca ugrožena u prometu. Osim rečenog, svima je skrenuta pozornost na važnost korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalice, opasnosti korištenja mobitela u prometu, posljedice vožnje pod utjecajem alkohola, sigurnom vožnjom biciklom i  nepravilnom prijevozu djece u različitim vrstama vozilima.
Tijekom edukacije apelirano je na nužnost poštivanja prometnih propisa i znakova, pravilno i sigurno kretanje pješaka te važnost poštivanja ograničenja brzine, a posebice u zonama škola i vrtića.
U sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija“ ukazalo se na opasnosti korištenja pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja te što učiniti u slučaju pronalaska istih.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica