Edukacija roditelja u Koprivničkim Bregima

Slika /PU_KK/Vijesti/2020/03/12.3. edukacija roditelja.jpg

Policijska službenica za prometnu preventivu održala je edukaciju roditeljima učenika petih razreda u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Jučer, 12. ožujka, policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica, održala je edukaciju roditeljima učenika petih razreda u Osnovnoj školi Koprivnički Bregi na temu osposobljavanja za upravljanje biciklom.
 
Roditeljima je skrenuta pažnja da djeca s navršenih devet godina koja su u školama osposobljena za upravljanje biciklom i za to im je izdana potvrda, smiju samostalno upravljati biciklom na cesti, a druga djeca s navršenih devet godina samo u pratnji osobe koja je navršila 16 godina.
 
Također, da za vrijeme vožnje na cesti, na glavi moraju nositi propisanu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu svi vozači bicikla mlađi od 16 godina. Noću i u uvjetima smanjene vidljivosti moraju koristiti reflektirajući prsluk ili druge dijelove odjeće sa reflektirajućim materijalima te na biciklu moraju imati upaljeno prednje svjetlo.
 
Bicikli moraju biti tehnički ispravni, a biciklisti, kao i svi ostali sudionici u prometu, dosljedno poštovati sva prometna pravila i prometne propise koje djeca još ne znaju u dovoljnoj mjeri za sigurno sudjelovanje u prometu.
 
Roditelji su pozvani na dosljedno poštivanje zakonskih odredbi i nedozvoljavanje djeci ponašanje u suprotnosti sa zakonom te igru biciklima na cesti.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica