Edukacija sigurnog prijevoza djece

Slika PU_KK/Vijesti/2014/10/AutSje_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

Policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave u petak je, 24. listopada, u prostorijama bazena Cerine održala edukativno predavanje roditeljima djece starosti do 8 mjeseci, vezano uz prijevoz djece u vozilima i pravilno korištenje autosjedalica. Predavanje je održano u suradnji s društvom Naša djeca iz Koprivnice, u sklopu Baby fitnessa koji se održava pod pokroviteljstvom Unicefa.

Roditelji su upoznati s osnovnim grupama autosjedalica, zakonskim odredbama o korištenju sigurnosnog pojasa i prijevoza djece u vozilima, svrsi korištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalice, kao i načinu postavljanja autosjedalica u vozilo. Pruženi su im savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice, te što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu.

Baby fitness vode dr. Zorka Valentić - pedijatar, Ida Šimunović - psiholog i Jasminka Potočnjak – fizioterapeut, koje su prisustvovale edukativnom predavanju  i prisutnim roditeljima uručile Unicefove brošure „Zaštitimo djecu! Spriječimo nesreće i povećajmo sigurnost djece predškolske dobi!“.

Predavanje je održano u sklopu preventivne akcije "Siguran prijevoz djece u vozilima", koju provodi Policijska uprava koprivničko - križevačka u suradnji s tvrtkom „BeSafe“ i udrugom „Roda – roditelji u akciji“.



Stranica