Edukacija Školske prometne jedinice

Slika PU_KK/Vijesti/2016/12/EdukacijGim_2.jpg

Foto: Pu koprivničko - križevačka

U Osnovnoj školi „Đuro Ester“ u Koprivnici već dulji niz godina djeluje Školska prometna jedinica. Jučer je započela edukacija novih devet kandidata. Nakon roditeljskog sastanka i upoznavanja roditelja s njihovim zadacima, novi pripadnici upoznali su se s novim obavezama, načinom rada, te osnovnim pravilima ponašanja u prometu. Edukaciju će provoditi policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica.

Nakon praktičnog djela edukacije pripadnici Školske prometne jedinice vršiti će upravljanje prometom, odnosno svakodnevno će pomagati svojim mlađim kolegama, starijim osobama i drugim sudionicima u prometu da što sigurnije prelaze preko frekventnog pješačkog prijelaza u zoni škole.  Za vrijeme obavljanja poslova pripadnici školskih prometnih jedinica dužni su nositi propisanu odoru.

Ovakvom edukacijom djeca postaju svjesna odgovornosti i posljedica koje mogu imati kao pješaci i vozači bicikla, ali i kad se kreću "skejtom" ili rolama na cesti. Nadamo se da će vozači u susretu s pripadnicima ove jedinice kod pješačkog prijelaza pokazati visoku razinu prometne kulture.

Istog dana u prostorijama gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica održana je, u suradnji Crvenog križa Koprivnica i Postaje prometne policije Koprivnica, info - točka na temu alkohola, opojnih sredstava i mladih vozača u prometu.  Održana je povodom "Mjeseca borbe protiv ovisnosti". Tom prilikom prisutnima se ukazalo na negativan utjecaj alkohola i opojnih sredstava na njih, a posebice na opasnosti koje prijete ako pod njihovim utjecajem sudjeluju u prometu. Učenicima je data mogućnost da isprobaju „pijane naočale“ te se uvjere kako je pješačiti ako si pod utjecajem alkohola od 2,00 promila.



Stranica