Edukacija traktorista u Đelekovcu

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/11/Đelekovec traktori.jpg

Pozivaju se  vlasnici traktora, radnih strojeva i prikolica da iskoriste priliku i tehnički pregled obave u svojim općinama

Foto: PU koprivničko-križevačka

U sklopu  obilazaka tehničkih pregleda traktora na terenu, danas, 5. studenoga, u Đelekovcu  policijske službenice Postaje prometne policije Koprivnica održale su tribinu na temu sigurno kretanje traktorom u prometu.

Vozači traktora upoznati su s korisnim savjetima vezanim za sudjelovanje u prometu. Najčešći prekršaji koje čine vozači traktora su: upravljanje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorima. Također, česte izmjene kišnih i sunčanih razdoblja, dodatno povećavaju rizike za prometne nesreće, kojima pogoduje iznošenje blata na cestu na kotačima traktora nakon poljoprivrednih radova, a svi vozači koji se traktorom uključuju na cestu, sukladno zakonskim odredbama, obvezni su ukloniti blato s kotača.
 
Tijekom mjeseca studenoga provest će se tehnički pregledi traktora:

5. i 6. studenoga - Đelekovec
7. i 8. studenoga - Koprivnički Bregi
11. studenoga - Legrad
12. i 13. studenoga - Novigrad Podravski
14. studenoga - Ždala
14. i 15. studenoga - Gola
19. studenoga - Otočka
20. studenoga - Drnje
21. i 22.  studenoga - Gotalovo
25. studenoga - Koprivnički Ivanec
26. i 27. studenoga – Hlebine.
 
Pozivaju se  vlasnici traktora, radnih strojeva i prikolica da iskoriste priliku i tehnički pregled obave u svojim općinama. 
 

Pisane vijesti | Promet i vozila