Edukacija traktorista u Hlebinama i info-točka u Koprivnici

  • Slika /PU_KK/Vijesti/2019/11/tribina 27.11 (1).jpg
  • Slika

Prisutnima su podijeljeni preventivni materijali MUP-a te su upoznati sa "danima tehničke ispravnosti vozila" koji se provode od 25. do 30. studenoga 2019. godine

Foto: PU koprivničko-križevačka

Policijske službenice za prometnu preventivu PPRP Koprivnica jučer i danas su održale su edukaciju – tribinu, u mjestu Hlebine, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu.
 
Edukacija je održana na temu „Prometovanje traktora, tehnička ispravnost traktora i osiguranje“. S ciljem povećanja sigurnosti u prometu, vozači traktora i radnih strojeva upozoreni su da provjere tehničku ispravnost traktora i njihovih priključnih vozila (ispravnost kočnica i svjetlosne signalizacije), da vozilom mogu upravljati samo ako su položili vozački ispit za kategoriju vozila kojim upravljaju, prije uključivanja vozila u promet dužni su očistiti blato s kotača, kako isto ne bi nanijeli na kolnik te da ne konzumiraju alkoholna pića.
 
Također je u Koprivnici, u Starogradskoj ulici održana info točka usmjerena na mlade vozače.
 
Mladi vozači upoznati su sa najčešćim greškama koje dovode do prometnih nesreća te su upozoreni na „ 4 ubojice u prometu- alkohol,pojas,brzinu i mobitel“.
          
Prisutnima su podijeljeni preventivni materijali MUP-a te su upoznati sa „danima tehničke ispravnosti vozila“ koji se provode od 25. do 30. studenoga 2019. godine.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila