Edukacija traktorista u Kutnjaku

Slika /PU_KK/Vijesti/2019/04/tribina.11.4.jpg

Policijske službenice  upozorile su prisutne na poštivanje prometnih propisa i pozvale  na oprez sve sudionike u prometu

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijske službenice za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u četvrtak, 11. travnja, u Kutnjaku, prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu od strane Stanice za tehnički pregled, održale su edukativno predavanje – tribinu.
Policijske službenice  upozorile su prisutne na poštivanje prometnih propisa i pozvale  na oprez sve sudionike u prometu. Najčešći prekršaji koje čine vozači traktora su: upravljanje pod utjecajem alkohola, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, neregistriranim i tehnički nepregledanim traktorima. Također, česte izmjene kišnih i sunčanih razdoblja, dodatno povećavaju rizike za prometne nesreće, kojima pogoduje iznošenje blata na cestu na kotačima traktora nakon poljoprivrednih radova, a svi vozači koji se traktorom uključuju na cestu, sukladno zakonskim odredbama, obvezni su ukloniti blato s kotača.
 
 

Stranica