Edukacija traktorista u Otočki i info-točka u Goli

Slika /PU_KK/Vijesti/2020/03/4.3. tribina -traktori.jpg

Cilj edukacije je pobuditi svijest vozača traktora na odgovornije ponašanje u prometu te kako bi se broj poginulih i stradalih u prometu sveo na najmanju moguću razinu

Foto: PU koprivničko-križevačka

Policijske službenice za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica dana, 4. ožujka, u Novački, tijekom organiziranog tehničkog pregleda traktora, priključnih vozila i radnih strojeva održale su tribinu - edukaciju prisutnim vozačima vozila.
         
Tom prilikom prisutnima je skrenuta pozornost na posljedice vožnje pod utjecajem alkohola, prijevoza djece na traktorima i priključnim strojevima, da su prije uključivanja vozila u promet  dužni očistiti blato s kotača, kako ne bi nanijeli na suvremeni kolnički zastor kao i na češće vršenje preventivnih pregleda traktora i radnih strojeva. Cilj edukacije je pobuditi svijest vozača traktora na odgovornije ponašanje u prometu te kako bi se broj poginulih i stradalih u prometu sveo na najmanju moguću razinu.
 
Također, u mjestu Gola održana je info točka usmjerena na mlade vozače, pješake, i bicikliste s ciljem podizanja razine svijesti o posljedicama neodgovorne i nesmotrene vožnje mladih vozača, a i svih ostalih sudionika u cestovnom prometu.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila