Edukacija traktorista u Otočki i Sokolovcu

Slika /PU_KK/Vijesti/TraktoriDrnje.jpg

Policijska službenica upozorila je vozače traktora da vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti kočnica, svjetala i upravljačkog mehanizma

Foto: Pu koprivničko-križevačka

Policijska službenica za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica u utorak, 21. i srijedu, 22. svibnja u Otočki i Sokolovcu prilikom obavljanja redovnog tehničkog pregleda traktora na terenu od strane Stanice za tehnički pregled, održala je edukativna predavanja – tribine.
Tom prilikom upozorila je prisutne da vode računa o tehničkoj ispravnosti traktora i priključnih vozila, naročito o ispravnosti kočnica, svjetala i upravljačkog mehanizma. Prilikom obavljanja radova da ne skidaju s traktora kabinu ili zaštitni okvir kako ne bi došlo do prevrtanja traktora te ozljeđivanja vozača. Da ne voze pod utjecajem alkohola, osim što je to kažnjivo povećava se mogućnost nastanka prometnih nesreća. Isto tako da vode računa o atmosferskim prilikama (vrućina, sparina, kiša) i utjecaju istih, a naročito stariji vozači i vozači sa zdravstvenim tegobama.
 
 

Stranica